Fietsenstalling

Geschiedenis

Al ruim 20 jaar beheren twee bewoners van de Mathenesserweg een eigen fietsenstalling. Hanny Ebbers en Karin van Doorn kregen op 28 juli 2001 een metersgrote sleutel van Leo van Duyvendijk, toenmalig projectleider van de Loper, zodat zij een oude koffieshop aan de Mathenesserweg konden ombouwen tot een heuse fietsenstalling voor bewoners.

Helaas moest na een aantal jaren de fietsenstalling  verhuizen naar de Taandersstaaat omdat de WOM (Wijkontwikkelingsmaatschappij) het pand geschikt wilde maken voor kantoorruimte.  De verhuizing betekende tegelijk ook dat er huur betaald moest worden aan de WOM.

In 2010 leek het er even op dat de fietsenstalling dicht zou moeten omdat de Belastingdienst alle buurtfietsenstallingen als bedrijf zag. Na een noodkreet van de twee dames en vragen van GroenLinks, besloot de gemeente Rotterdam tot een jaarlijkse subsidie om de tekorten van de buurtfietsenstallingen te kunnen dekken.

Inmiddels is er een tweede stalling bijgekomen op de Mathenesserweg 117 en is Richard Flikweert er als derde beheerder bijgekomen.

Kosten

De fietsenstalling is een vereniging waar je lid van kunt worden om je fiets wilt stallen.

  • De huur voor één fiets is € 8,50  een tweede fiets kost €7,- per maand.
  • Studenten betalen € 6,- per maand.
  • Daarnaast moet je een borg van €30 voor de tag betalen.

Stalling voor een weekendje?

Ben je (geen) lid en krijg je mensen met dure fietsen op bezoek? Voor een kleine vergoeding kan je de fietsen ook bij ons kwijt!

Interesse?

Wanneer je interesse hebt, kan je contact opnemen met Hanny, Karin of Richard via email: fietsenstallingMweg@gmail.com.

Er zijn nog plaatsen vrij!