Wie zijn wij?

De BOM staat voor Bewoners Organisatie Mathenesserweg en werd opgericht op 23 september 1998. Reden van de oprichting was de grote overlast van de drugshandel en prostitutie in de straat. Door als bewoners de handen ineen te slaan is het na vele jaren gelukt om deze onfrisse praktijken uit de straat te krijgen.

De BOM, wat wil ze?
Het doel van de BOM is er voor te zorgen dat de Mathenesserweg een weg is waar het goed wonen is. Voor ons betekent dat het volgende:

  1. Bewoners kennen elkaar. Om dit te bereiken organiseert de BOM allerlei activiteiten waardoor mensen de kans krijgen elkaar te leren kennen
  2. Bewoners voelen zich veilig. Een van de voorwaarden om je veilig te voelen is dat je weet wie je buren  zijn. Middels activiteiten doen we daar wat aan.
  3. De straat heeft weer uitstraling. Concreet betekent dit voor ons dat oorspronkelijke elementen in de gevelwand van de straat behouden moeten blijven. Glas in loodramen mogen in onze visie daarom niet meer verwijderd worden, kunststof kozijnen ook niet meer geplaatst. Winkels zullen met behoud van de oorspronkelijke puien gerenoveerd moeten worden. Met leegstaande winkelpanden moet iets creatiefs gebeuren zodat deze geen troosteloze aanblik meer bieden.
  4. Eigenaren van leegstaande winkels kiezen met zorg hun huurders uit en leveren zo een positieve bijdrage aan het wonen en leven  op de weg.
  5. Ook willen wij ons sterk maken voor strikte regelgeving met betrekking tot reclame borden en neonverlichting
  6. De straat heeft voldoende inpandige fietsenstallingen waardoor mensen hun fiets veilig kunnen stallen.
  7. En niet als minste: we willen een schone straat! Geen zwerfvuil op straat maar ook een straat met schone lucht waar het gezond wonen is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *