Programma

Mozaïeken met Hanny Ebbers

Heb je je wel eens afgevraagd waar die vrolijk gekleurde mozaïeken tegels tussen de grijze stoeptegels van onze stoep vandaan komen? Die zijn resultaat van een vorig straatfestival! Onder leiding van Hanny Ebbers kun je een stoeptegel mozaïeken om de straat nog vrolijker te maken.

Kunstexpo op nr 137

Ben je benieuwd naar het creatieve gehalte van onze straat? Op nr 137 wordt op 13 mei een expositie gehouden waar ieder kunstenaar, jong of oud, zijn of haar artistieke kunsten mag tentoonstellen.

Muziek bij Buuf

Wist jij dat je buurvrouw zo goed kon zingen, of dat je buurman een virtuoos op de blokfluit was? Het zou zomaar kunnen. Laat je verrassen bij het muziekpodium bij Buuf!

Verhalen uit de straat

Op welke straat woon je eigenlijk? Welke verhalen zouden de muren van je huis kunnen vertellen? Bij Zero Sano (nr 106) kun je luisteren naar verhalen van verschillende bewoners van de Mathenesserweg. Van onder anderen arts Jacob die al jaren heen en weer pendelt tussen Rotterdam en Afrika. Of kom luisteren naar Bep en Lenie, die als twee van de oudste bewoners van de straat van alles hebben zien veranderen. Wat zijn de mooie en minder mooie dingen die zij hebben meegemaakt?

Rondleidingen en wandelingen

Wat zou er te zien zijn achter de muren van het klooster aan het einde van de straat? Wat gebeurt er eigenlijk met het Alhena gebouw bij Marconiplein? En wat is er bijzonder aan de architectuur van de Mathenesserweg? Welke duurzame keuzes zijn er gemaakt door verschillende bewoners? Wandel mee met verschillende rondleidingen en themawandelingen.