Voor eigenaren

De pandeigenaren van de Mathenesserweg worden met verschillende richtlijnen, tips en adviezen geholpen om de straat gezamenlijk netjes en mooi te maken. Lees ook meer over de werkgroepen Duurzaamheid en Buurt Bestuurt.

Gebruikaanwijzing gevelonderhoud

De gemeente Rotterdam heeft een Gebruiksaanwijzing Gevelonderhoud Mathenesserweg laten opstellen. Hierin vind u een algemene inleiding en toelichting op de hele straat én alle gebruiksaanwijzingen voor de hele straat.

Bijeenkomst Vastgoedeigenaren oktober 2017

Op 10 oktober 2017 vond er een nieuwe informatieve avond plaats voor de eigenaren van panden op de Mathenesserweg. Aanwezig waren 35 vastgoedeigenaren, stadsmarinier Danielle van den Heuvel, architect Joris Molenaar en adviseur stadsontwikkeling van de Gemeente Rotterdam, Maurice van Veen. Er werd gepraat over de wens is om met bewoners, winkeliers en pandeigenaren en gemeente gezamenlijk op te treden voor een betere buurt.

Voor de bewondersavond op 10 oktober 2017 heeft architectenbureau Molenaar & Co een presentatie voorbereid. Diegenen die nieuwsgierig zijn naar de plannen kunnen de presentatie downloaden (3MB).

Lees het hele verslag van de vastgoedeigenarenavond Mathenesserweg op 10 oktober 2017

Gemeente Rotterdam transformatie vastgoed

Transformatie van vastgoed is het verbouwen van kantoren, winkels of bedrijfsruimte naar een andere functie, meestal wonen. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Transformatie vastgoed’ van de Gemeente Rotterdam, op www.pakjeruimte.nl, of download de flyer Tranformatie van winkel naar woning. Make it Happen.

Kleurnummers verf

Om van de Mathenesserweg weer een mooie straat te maken is onderhoud van de gevels essentieel. Een onderdeel hiervan is de afstemming van de kleurstelling. Er is gekozen voor de volgende kleurnummers:

  • Voordeuren: blank gelakt hardhout, eventueel licht gepigmenteerd
  • Kozijnen: crème lakwerk, kleur Mergelwit G0.05.85 (RAL 9001)
  • Ramen: donker groen lakwerk, kleur Grachtengroen Q0.05.10 (RAL 6012)
  • Dakranden en overstekken: gebroken wit lakwerk, kleur Mergelwit G0.05.85 (RAL 9001)
  • Gepleisterde gevelbanden: matte muurverf kleur crème G0.10.75

Meldpunt illegale bouw en gebruik

Wanneer een bouwwerk zonder de verplichte vergunning is of wordt gebouwd, meldt u dit bij de gemeente. Ook illegaal gebruik van een bouwwerk kunt u melden. De gemeente onderzoekt of de noodzakelijke vergunning inderdaad ontbreekt en of het gebruik werkelijk niet is toegestaan.