Wonen

Het is ontzettend leuk om op de Mathenesserweg te wonen. Hier volgen een paar tips om het nog leuker te maken.

BOM WhatsApp-groep

“Wie heeft er een boormachine?” Om bewoners met elkaar in contact te brengen, hebben we een BOM whatsapp groep gemaakt. Hiermee wordt belangrijke informatie over de straat gedeeld maar worden ook spullen gedeeld of weggegeven.

Schoon

Ondanks dat de gemeente de straat intensief schoonmaakt, is het helaas nodig dat wij hen soms daarbij een handje helpen.

  • Gooi dus altijd je vuilniszak in de container. Is deze vol, meldt het via de app MeldeR. Zet je vuilniszak er niet naast. Dat voorkomt een boete of dat meeuwen de zak open scheuren.
  • Klachten over afval, duiven, ratten, verzakking in trottoir etc. kun je ook melden via de app MeldR.
  • Je kunt een blok containers voor je huis adopteren. Samen met de gemeente houd je de containerlocatie schoon en in de gaten. Bovendien krijg je van de gemeente een sleutel, waarmee je de achterkant van de container openen. Zie  https://goedbezig.rotterdam.nl/
  • Op de vierde zaterdag in de maand maken we als bewoners de weg schoon. Via de BOM whatsapp groep ontvang je een uitnodiging 

Geraniumbakken

Bewoners met een balkon aan de straatkant, kunnen mee doen met onze geraniumactie. De Bewoners Organisatie Mathenesserweg (BOM) stelt de bloembakken beschikbaar en bevestigt ze ook bij u op het balkon met speciale haken. Jaarlijks worden de Oostenrijkse geraniums door de BOM ingekocht en op de Groendag in mei kunt u 5 geraniums per bak  voor een klein bedrag met verse aarde in uw bak planten. Voor meer informatie: Cora van der Vliet, Mathenesserweg 103 A

Geveltuintjes en boomspiegels

Om de weg verder te vergroenen, is er een groepje in de straat dat helpt bij het maken van geveltuintjes en boomspiegels  en het vullen er van met de geschikte planten die goed zijn voor vlinders en bijen. Voor meer informatie: Anouschka Pessy, Mathenesserweg 87B

Glazenwasser

Een goede en betrouwbare glazenwasser die al jaren in de straat actief is,  André Bogaars: 06-29130124      

Parkeervergunning

Je kan met de bezoekersparkeervergunning je bezoek tegen een lager tarief laten parkeren. Lees op de website van de gemeente hoe je een vergunning aan kunt vragen.

Fietsenstalling

Op de Mathenesserweg en in de Taandersstraat is een inpandige fietsenstalling, waar je een plekje voor je fiets huren. Er zijn nog plekken vrij.

Wijkagenten

In onze wijk hebben we 2 wijkagenten: André Van Wingerden (06-83804055) en Kimberly van der Welle (06-22709592). Zij zijn ook lid van de BOM Whats app groep maar schroom niet om contact met hen op te nemen.