Interview met Jeff en Annet

Op een heerlijke Hollandse vrijdagmiddag sprak ik onze nieuwe overbuurman Jeff Ouwerkerk.

Jeff woont sinds april samen met zijn vriendin Annet aan de Mathenesserweg nr. 100b. Een leuke woning, waar de twee nog flink bezig zijn om alles gezellig en praktisch in te richten. Vandaag arriveerde een nieuwe tafel, best een heel groot exemplaar, stelde Jeff zelf vast, maar zeker geschikt voor de woning en het leven dat ze leven.

Ik vroeg me natuurlijk af waarom de twee zijn gevallen voor de Mathenesserweg. Het antwoord luid: de liefde. Annet, wonende in Rotterdam Noord, wilde graag in de stad blijven. Jeff wilde zijn geboortedorp best opgeven voor het stadsleven en voor haar natuurlijk. Vrienden van hen hadden deze woning als optie, en het klikte tussen de woning en de tortels. Hoewel ze van duiven trouwens niet echt houden. Een zwarte plastic kraai hing stil in de boom om het moestuintje achterin streng te bewaken.

Maar wie zijn deze leuke mensen nu en wat doen ze zoal? Ik beperk me even tot Jeff vandaag, Annet was aan het werk. Jeff is 32 jaar en komt uit Gorinchem, wat je uitspreekt als Gorkum (meteen de verwarring opgeklaard ;-)). Ontspanning vindt Jeff in voetbal, wat hij nog trouw doet bij zijn cluppie in Gorinchem. Ook zwemt hij graag (in het van Manenbad in Noord) en speelt hij een spelletje in de kroeg of thuis met vrienden. Lekker eten hoort er natuurlijk ook bij.

Jeff omschrijft zichzelf als positief, sociaal, vrolijk en behulpzaam.

Jeff en Annet hebben de buurt al lekker verkend; ‘Uit eigen stad’ , ‘Stroop’, cafe ‘Aan Zet’ zijn al bezocht en Annet bezoekt regelmatig de markt. Nu is ‘Maak’ nog aan de beurt, en ik tip het Dakpark en het Turkse restaurant aan het einde van de straat.

Jeff heeft verder nog niet heel veel buren ontmoet, maar hij vindt het prettig wonen hier.

Nu de nieuwe tafel lakken om weer wat vrienden uit te nodigen of de (over-)buren

Welkom Jeff en Annet!   

Tekst: Ingrid Kminikowski