Wie is Bart Boerema, gebiedsnetwerker

Gebiedsnetwerkers zijn de ogen en oren van de wijk en weten wat er in de wijken van Rotterdam gebeurd, speelt en leeft.

Zij helpen bewoners die iets willen gaan doen voor de buurt of straat. Ook als er iets is waar je de gemeente voor nodig hebt en je weet niet precies hoe of waar, kun je de gebiedsnetwerker als ingang gebruiken. Als er collega’s van de gemeente iets willen gaan doen in de wijk benaderen zij vaak de gebiedsnetwerker om te kijken hoe dit het beste kan worden aangepakt.

Verder proberen gebiedsnetwerkers steeds de verbindingen te leggen, tussen initiatiefnemers, bewoners, ambtenaren en ondernemers. Een veel gebruikte vergelijking, gebiedsnetwerkers zijn de oliemannetjes die het systeem draaiend moeten houden.

We hebben geen vaste werkplek maar werken vaak vanuit de wijk. In mijn geval zijn dat buurthuizen (De Put in Oud Mathenesse, Westervolkhuis in Spangen, De nieuwe Branding in Crooswijk of het kantoor van de stadmarinier op de Grote Visserijstraat).

Wil je meer weten of heb je een vraag, bel of mail, Bart Boerema, 0655918470/ b.boerema@rotterdam.nl