Wie is… Frank Franke

Frank Franke is sinds januari 2018 de tweede gebiedsnetwerker in Bospolder-Tussendijken. Drie vragen aan Frank, zodat we hem een beetje leren kennen!

Wat vind je belangrijk in jouw werk als gebiedsnetwerker?
Mijn ogen en oren goed open houden! Alles in het belang van de stad, de wijk en de bewoners. Van huis uit ben ik ondernemend, avontuurlijk en initiatiefrijk en dit zijn eigenschappen die ik ga gebruiken. Mijn werk benader ik als het organiseren van een feestje; ik wil graag dat er lekker gegeten wordt, ondertussen voeren we een goed gesprek en er mag ook gedanst worden. Dat hoort er ook bij. Kort samengevat, met plezier samenwerken aan een mooie en leefbare wijk.

Wat kun je voor de wijk, de bewoners en ondernemers betekenen?
Ik streef naar duidelijkheid en gelijke behandeling, ongeacht de vraag, wens of persoon. Ik vind persoonlijk contact belangrijk. Soms het minder leuke bericht brengen, maar ook de successen delen. Uit ervaring weet ik dat het lastig is om wensen of wijzigingen voor elkaar te krijgen. Toch ga ik mij maximaal inzetten om resultaten te behalen. Daarin moeten we samenwerken en bereid zijn door te zetten, want soms is er een lange adem nodig.

Wat vind je van deze wijk?
Ik ben geboren op de Hudsonstraat, mijn familie komt uit Spangen en mijn eerste keer samenwonen was op de Grote Visserijstraat. Mijn opa en oma waren ondernemers en uitbaters van caf├ę Schiezicht aan de Spangensekade. Mijn vader werkte aan de Mullerpier, waar mijn moeder als koffiedame werkte. Jullie begrijpen wel dat mijn terugkeer in de wijk als thuiskomen voelt. Er is niet zoveel veranderd. Dezelfde sfeer, een gemengde en daarmee een echte Rotterdamse wijk. Wat mij aangreep bij het voorstellen bij Buurt Bestuurt Tussendijken Oost is, dat alle aanwezigen met veel plezier in de wijk wonen. De deelnemers willen meedenken over verbeteringen in de wijk en hebben absoluut geen behoefte om te verhuizen. En dat is een mooi teken.

Dus het lijkt mij duidelijk, ik ga mij inzetten voor onze wijk, mijn wijk!

Heb je mij nodig, dan kun je me mailen: rf.franke@rotterdam.nl.