Herinrichting Mathenesserweg start eind juni

Op 29 juni aanstaande start de gemeente met de herinrichting van de Mathenesserweg. De werkzaamheden duren tot 25 september 2020. Het doel van de werkzaamheden is het verbeteren van de verkeersveiligheid en de uitstraling van de Mathenesserweg. De wensen van bewoners die bij de voorbereiding zijn ingebracht, worden zoveel mogelijk meegenomen. 

De werkzaamheden bestaan uit het verruimen van de oversteekplaatsen en het verbreden van de parkeervakken zodat veiliger in en uitgestapt kan worden. De rijbaan wordt versmald waardoor auto’s minder hard zullen gaan rijden. De parkeervakken worden uitgevoerd in mooie gebakken klinkers en de fietspaden in rood asfalt. Er komen allemaal nieuwe, eendere lantarenpalen. Alle oude, verschillende lantarenpalen worden verwijderd.

Overlast beperken

Verkeer wordt gedurende de werkzaamheden omgeleid met borden. Verder kan het werk (geluids)overlast veroorzaken. Wij doen ons best deze overlast zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken. Slecht weer of andere omstandigheden kunnen het werk belemmeren. In dat geval is het mogelijk dat de werkzaamheden langer duren. 

Informatie

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Uw contactpersonen bij de gemeente zijn:
Toezichthouder Kamil Mazur
k.mazur@rotterdam.nl
06- 41548950

Directievoerder Rob Huizinga
r.huizinga@rotterdam.nl
06- 22925438

Bron: flyer van de gemeente (download). Hier staat ook meer informatie over de fasering van de werkzaamheden.