Oproep: Help dit weekend mee bij Wouter’s filmopnamen!

“Mensen leren kennen is het leukste wat er is”, volgens mij is het een uitspraak van een bekende cabaretier, welke dat ook alweer is dat hou je even van mij tegoed. Gelukkig is dat ook niet over wie ik het wil hebben. Wel is het een zeer ware uitspraak want laten we eerlijk zijn, wat is er nu leuker dan mensen leren kennen?

We weten inmiddels dat ik hier al mijn hele vertoef, in deze straat in Rotterdam. Toch is niet iedereen mij bekend en dat betekent dat ik iedere dag weer nieuwe mensen mag ontmoeten. Niet van het voorbij lopen, niet van een vergadering of het versieren van de kerstboom. Nee. De buurman leerde ik kennen via Social Media, waar wij beiden, gul als we zijn, onze spullen weggaven. De buurman had iets dat ik wel interessant vond, al kan het ook andersom geweest zijn. We bleken wel zeer dicht bij elkaar te wonen.

En zo leerde ik mijn buurman kennen.

Geen alledaagse man, dat hoeft ook niet, alledaags is zo saai. Een excentrieke jongen met een duidelijke mening en ook nog eens een goed verhaal. Een verhaal zo goed dat er een boek over verschenen is. De buurman is een schrijver en ja, dat schept al snel een band.

Ik zou natuurlijk een slechte buur zijn als ik je nu niet even zou doorverwijzen naar zijn website: www.wouterspringer.nl, daar kun je ook alles nog eens teruglezen over het boek ‘Jij bent van mij’ maar ook over onze buurman zelf.

Maar Wouter zit niet graag stil, hij blijft in beweging. Artistiek gezien vooral. En in dat opzicht woont hij in een mooie straat, een straat waar artistieke uiting duidelijk een belangrijk deel heeft ingenomen. Wouter gaat een film maken. En ik ben alvast ontzettend benieuwd hoe dat eruit gaat zien.

De film wordt gemaakt voor het 48hour project in onze prachtige eigen stad. Een internationale competitie op wereldniveau. Kijk hier maar eens voor meer informatie http://48hourfilm.com, in een weekend een hele film maken, het klinkt mij onmogelijk. Maar Wouter kan dat, Wouter doet dat. En daarmee wil hij ook nog eens een ode brengen aan zijn oma, in haar nagedachtenis heet de cast en crew van het project ook toepasselijk ‘Grandma film’. Mooier kun je het nog niet maken.

En dat is waar de spanning stijgt. Het project mag namelijk geen cent kosten dus Wouter heeft onze hulp nodig. Hij heeft al ontzettend veel geregeld en het gaat helemaal de goede kant op. Zo zal bijvoorbeeld Tom de Jong van de partij zijn (stemacteur in de Nederlandse versie van Harry Potter) en ook Pamela Teves en Wim Bax verlenen hun medewerking.

Maar vervoer om op de filmlocatie te komen ontbreekt helaas. Er moet gegeten worden door de crew en de acteurs, een lastig iets om voor niets te regelen.

Het is kort dag en het gaat er nu om spannen. De buurman vraagt onze hulp bij dit project. Dit is het moment om te laten zien dat onze Mathenesserweg ook echt van ons is. Dat wij op elkaar kunnen bouwen en samen bereidt zijn om onze buren te helpen. Op dit moment is Wouter op zoek naar:

  • Vervoer op in ieder geval zaterdag 26 augustus maar eventueel ook op zondag
  • Eten en drinken voor de cast en de crew (alles is welkom, groente, fruit, vlees, vis etc.)

Kun jij Wouter en zijn team uit de brand helpen, aarzel dan geen moment en laat het Wouter weten! De tijd dringt. Overspoel Wouter met de hoffelijkheid van onze Mathenesserweg en laat hem vandaag nog weten wat jij voor hem kunt doen, stuur hem een email via: info@wouterspringer.nl.

Ik heb de buurman iets beter leren kennen en hopelijk heb ik een goed voorstelrondje gedaan van iemand die al jaren naast ons woont maar die we eigenlijk helemaal niet zo goed kennen.

Mensen leren kennen blijft toch het leukste dat er is, laten we dan maar beginnen bij onze buren.

Petra Schipper