Geslaagde bewonersavond met Burgemeester Aboutaleb

Onze burgemeester zat samen met hoofd politie en de hoofdofficier van justitie aan een lange tafel. De zaal was goed gevuld met bewoners, politie, ambtenaren en eigenaren. En er was genoeg te vertellen want het gaat goed op de Mathenesserweg.

 

Stadsmarinier Danielle van den Heuvel leidde ons door het programma heen. Daar bij liet ze verschillende mensen aan het woord, bijvoorbeeld buurtagent Hans Hoekman en Femke van Maak Rotterdam (ze gaan door!). Daria en Jack vertelden over deze website. En Khalid, buurthandhaving, stelde zich nogmaals voor. Zelf vertelde Danielle over haar successen en lopende projecten.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb kreeg enkele kritische vragen uit de zaal, deze beantwoordde hij zo goed mogelijk met de hulp van zijn collega’s van de gemeente. Hij sloot af door ons te verzekeren dat er op dit moment achter de schermen hard gewerkt wordt om enkele grote criminele figuren uit de buurt aan te pakken. Hier hoopt hij over een half jaar meer over te kunnen vertellen.

Hij vroeg om onze oplettendheid voor grote en kleine klachten, bel de gemeente of de politie. Elke klacht wordt serieus genomen en elk beetje informatie is welkom.

Door Daria Janssen-de Vrijer

Foto’s Wim Wiegman