Update: Aanpassing van de linksaf-strook

UPDATE:

Vanaf maandag 4 december gaat de gemeente Rotterdam aan het werk met het aanpassen van de linksaf-strook op de kruising Mathenesserweg – Schiedamseweg. Het werk duurt tot 15 december. De werkzaamheden zijn later gestart dan gepland, omdat de tijdelijke verkeersmaatregelen nog niet helemaal rond waren.

Nachtafsluiting Donderdagavond 14 december van 19.00 – 05.00 uur wordt
de Mathenesserweg (vanaf de Dirk Danestraat tot het Marconiplein) afgesloten voor verkeer. Dan wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Dit gebeurt ’s nachts om
het verkeer zo min mogelijk te hinderen. Tijdens de overige werkzaamheden is het wegvak gewoon open.

Origineel bericht:

Vanaf maandag 13 november gaat de gemeente Rotterdam aan het werk met het aanpassen van de linksaf-strook op de kruising Mathenesserweg -Schiedamseweg. Het werk duurt tot dinsdag 21 november.

De huidige strook voor linksaf naar de Schiedamseweg, wordt vervangen door een strook om rechtdoor te gaan. Tot vijf jaar geleden was dit ook het geval. Door deze aanpassing hopen wij de doorstroming te verbeteren en filevorming op de Mathenesserweg te verminderen.

Nachtafsluiting

Donderdagavond 16 november van 19.00 – 05.00 uur wordt de Mathenesserweg (vanaf de Dirk Danestraat tot het Marconiplein) afgesloten voor verkeer. Dan wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Dit gebeurt ’s nachts om het verkeer zo min mogelijk te hinderen. Tijdens de overige werkzaamheden is het wegvak gewoon open.

Niets in de weg, fietsen weg

Om het werk zo snel mogelijk te kunnen afronden, is het belangrijk dat er zo min mogelijk in de weg staat. We vragen u daarom om bijvoorbeeld geen fietsen aan lantaarnpalen of fietshekjes vast te zetten op het gedeelte van de kruising met de Dirk Danestraat tot aan het Marconiplein.

Containers

De aanwezige vuilcontainers kunnen tijdens de werkzaamheden gewoon gebruikt worden.

Overlast

Het werk kan (geluids)overlast veroorzaken. Wij doen ons best deze overlast zoveel mogelijk te voorkomen of te
beperken. Slecht weer of andere omstandigheden kunnen het werk belemmeren. In dat geval kunnen we de planning aanpassen.

Informatie

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Dan kunt u bellen of mailen met Rene van Hengel van de gemeente Rotterdam. Hij is bereikbaar via tel. 010 4898600 of email: r.vanhengel@rotterdam.nl.

Download de nieuwsbrief