Koning en Burgemeester brengen een bezoek

Door Daria Janssen-de Vrijer

Burgemeester Aboutaleb heeft al vaker een bezoek gebracht aan de Mathenesserweg, maar op dinsdag 19 februari nam hij een bijzondere gast mee: Koning Willem-Alexander! Stadsmarinier Danielle van den Heuvel had de bijzondere opdracht gekregen om het hoge bezoek met de bewoners en ondernemers van de weg kennis te laten maken. Dit gebeurde in het grootste geheim, genodigden wisten alleen dat de burgemeester zou komen.

Onderwerp van het bezoek was de noodzaak voor de overheid om samen met bewoners te werken aan een betere buurt. Aan bod kwamen onderwerpen als veiligheid, behoud van de architectuur, leegstand en de (startende) ondernemers van de weg.

Het gezelschap liep met een paar stops van de Mathenesserbrug richting het Marconiplein. Bij MAAK – Rotterdam kwamen koning Willem-Alexander samen met burgemeester Aboutaleb en directeur Veiligheid van de Gemeente André Vervooren, aan tafel om te spreken met Femke Gielstra van MAAK, Jack Bil als voorzitter van onze eigen BOM en mijzelf als beheerder van deze website. Danielle van den Heuvel leidde het gesprek. Het werd een prettige bijeenkomst waarbij de koning steekhoudende vragen stelde en Aboutaleb hem goed kon informeren. Wij als bewoners kregen de kans de mooie kanten van de Mathenesserweg en enkele uitdagingen te benoemen.

De aanwezigheid van de koning trok niet alleen de aandacht van de bewoners, er was ook pers aanwezig van onder andere het Algemeen Dagblad, RTV Rijnmond, de NOS en de Volkskrant. Samen spraken ze onder meer met bewoners, ondernemers, BOM’mers en met de Stuurgroep Veilig.

Hier onder zie je de publiciteit rondom het verrassingsbezoek:

NOS bericht

Willem-Alexander wandelt door probleemwijk Rotterdam

Reactie @Mathenesserweg

Volkskrant artikel

Koning Willem-Alexander pleegt onaangekondigd bezoekje aan het Rotterdamse Bospolder-Tussendijken: ‘O wat leuk, het was hier zo’n griebeszooi!’

AD Rotterdam bericht

Koning brengt verrassingsbezoek aan Rotterdam-West: van hippe koffiebar naar voormalig illegaal casino

Tweet Koninklijk huis

Facebook Mathenesserweg

 

Artikel NLTimes.nl

DUTCH KING PAYS UNANNOUNCED VISIT TO PROBLEM NEIGHBORHOOD IN ROTTERDAM