Aardgasvrij Bospolder-Tussendijken

De komende jaren gaat de gemeente Rotterdam in vijf gebieden kijken hoe deze aardgasvrij moeten worden. Bospolder-Tussendijken is één van die gebieden.

Waarom Bospolder-Tussendijken?

De gemeente Rotterdam heeft vijf verschillende gebieden uitgekozen om mee te starten. De gemeente onderzoekt hoe we deze gebieden zo goedkoop mogelijk aardgasvrij kunnen maken. We willen dat aardgasvrij voor iedereen betaalbaar is. De vijf gebieden zijn een voorbeeld voor de rest van Rotterdam.

Vervangers van aardgas

Er zijn verschillende vervangers voor aardgas. Uit onderzoek van de gemeente Rotterdam blijkt dat in Bospolder-Tussendijken stadsverwarming de goedkoopste vervanger voor aardgas is. Bij stadsverwarming verwarmt warmte die overblijft uit de industrie uw water en woning. U mag als eigenaar van een huis zelf ook een andere duurzame vervanger voor aardgas kiezen, zoals elektrisch verwarmen.

Wanneer aardgasvrij?

De gemeente werkt het idee voor stadsverwarming in Bospolder-Tussendijken nu verder uit. Het is belangrijk dat stadsverwarming voor iedereen haalbaar en betaalbaar is. In 2020 weten we meer. Dan wordt duidelijk of de overstap naar stadsverwarming mogelijk is en wat dat u gaat kosten. En welk deel van Bospolder-Tussendijken aardgasvrij wordt. In 2030 proberen we in een deel van Bospolder-Tussendijken aardgasvrij te zijn. De rest volgt later.

Meedenken en meedoen

Bewoners, ondernemers en andere betrokkenen uit Bospolder-Tussendijken zijn van harte welkom om met ons mee te denken en mee te doen. Na de zomer nodigen we bewoners, ondernemers en andere betrokkenen hiervoor uit.

Veerkrachtig BoTu 2028

Afgelopen maart is het programma Veerkrachtig BoTu 2028 gestart. Het programma wil Bospolder-Tussendijken in tien jaar samen met bewoners en ondernemers verbeteren. Er wordt op drie thema’s ingezet: zorg, werk en energie. Vanuit BoTu aardgasvrij en Veerkrachtig BoTu wordt er nauw samengewerkt.

Voor directe vragen kunt u contact opnemen met het informatiepunt duurzaam Rotterdam.