Nieuwe buurtbewoners? Wormen!

Wist je dat ‘onzichtbare hulpjes’ uw groente- en fruitafval kunnen verwerken tot waardevolle compost? In de Mathenesserweg is er in juni een wormenhotel geplaatst ter hoogte van nummer 167. Er kunnen 20-30 huishoudens gebruik van maken.

Enkele buurtbewoners, namens meerdere belangstellenden in de straat, hebben een aanvraag gedaan voor een wormenhotel in deze buurt. Op de Mathenesserweg is Annette is onze ‘hotelier’.

De gemeente zet zich graag in voor een circulaire economie. Daarom zijn de afgelopen tijd meerdere wormenhotels geplaatst op aanvraag van bewoners. Het composteren met wormen zorgt niet alleen voor betere afvalscheiding, maar ook voor verbinding en bewustwording. Bovendien wordt er hoogwaardige compost geproduceerd, die bewoners kunnen gebruiken als voeding in de tuin of op het balkon. Voedingsstoffen worden zo weer aan de bodem teruggegeven en dragen bij aan de groei van planten en bloemen.

Twee keer per jaar wordt bij het oogstfeest de zelfgemaakte compost verdeeld onder de bewoners die meedoen en krijgen alle geveltuintjes en plantenbakken een dosis extra voeding. De buurt wordt groener, gezelliger en gezonder.

Dit initiatief is mogelijk gemaakt door het Rotterdams Milieucentrum, de Postcode Loterij en Gemeente Rotterdam, Cluster Stadsbeheer.

Wil je zelf mee doen? Stuur dan een mail naar mathenesserweg@wormenhotel.nl voor meer informatie en kijk ook op wormenhotel.nl.

Of laat weten wat jij voor het wormenhotel doet of waar je de compost voor gebruikt. Stuur een ons berichtje voor op de website.