Verrassende bewonersavond

Door Danielle van den Heuvel, stadsmarinier

300 brieven verstuurden we naar alle vastgoedeigenaren van de Mathenesserweg. Maar hoeveel komen er dan? Waar bereid je je op voor?

De mannen van de techniek zijn voorbereid op alles. De dames van de Taanderstraat gingen de kookopdracht aan. Mijn team van de Mathenesserweg was er volledig.

We plakten onze straat op de vloer! Letterlijk. We hebben elk pand laten fotograferen en onze 20 meter foto’s bracht alweer zijn geld op: we wandelden met aanwezigen als het ware door de straat. Voor mij hielp dit meteen de zenuwen om te zetten in een ontspannen gezonde spanning.

Er waren nieuwe gezichten en nieuwe verhalen. Het was fijn om daarmee kennis te maken. Er waren pandeigenaren en bewoners betrokken van het eerste uur, al met al zo’n vijftig mensen.

Wat mij betreft is het resultaat van de avond dat het verhaal van ONZE Mathenesserweg, dat elke ontmoeting steviger wordt èn breder gedragen.

De architectuur is bepalend voor de kwaliteit van de straat. En daarmee ook bepalend voor de waarde van het vastgoed van de straat! Stijgende huizenprijzen maken nu ruimte voor investeringen.

Dit lijkt het moment om met elkaar een duurzame transformatie van een verbrokkelt winkellint naar een mooie woonstraat. Zouden we het daadwerkelijk kunnen realiseren?!

Er is een handboek in de maak. Hierin staat staat hoe pandeigenaren hun vastgoed aan de Mathenesserweg aan te passen en te onderhouden. Hiermee kunt u uw buurman of overbuurman attenderen op de bijzondere geschiedenis van de straat. Dit hopen we u binnenkort te kunnen leveren!

En dit handboek rust niet alleen u uit om met elkaar in gesprek te gaan. Ook de afdelingen Welstand en Vergunningen van de gemeente hebben een helder kader om met input van u, goed hun werk te kunnen doen.

Met elkaar investeren we in de straat! Dank voor wie er was en de uitnodiging om contact te zoeken aan allen die de avond hebben gemist blijft open.

Danielle van den Heuvel: de.vandenheuvel@rotterdam.nl