Gluren bij de buren

Joris Molenaar vertelt over de architectuur van de Mathenesserweg.

25 juni 2022

“Als ik nu dubbelglas in mijn bestaande kozijnen zet, worden mijn ramen zwaarder.  Hoe zorg ik er dan voor dat mijn contragewichten ook zwaarder worden, zodat mijn raam open kan? 

“Welk bedrijf heeft jouw kozijnen gedaan en is hij goed?”

“Wat adviseer jij mij?”

Dit soort vragen hoorde je op de Kijkdag Verduurzaming Mathenesserweg. Na een boeiend verhaal van de architect Joris Molenaar over het ontstaan van de Mathenesserweg en de stijlkenmerken, gingen eigenaren en/of bewoners van de Mathenesserweg op bezoek bij bewoners die al veel gedaan hebben op het gebied van verduurzaming. Er waren veel goede praktijkvoorbeelden te zien: dubbelglas in de bestaande kozijnen en achterzetramen als relatief eenvoudige verbeteringen. Maar ook nieuwe houten kozijnen met dubbelglas en kunststofkozijnen met het originele profiel kwamen aan bod. En natuurlijk het glas in lood: hoe pas je dit soort ramen weer in bij dubbelglas?

De bezoekers kwamen tijd te kort; namen en telefoonnummers werden uitgewisseld. En dat was ons belangrijkste doel; dat we elkaar kunnen helpen bij de verduurzaming van de Mathenesserweg op een goede manier.

Kon u er niet bij zijn maar wilt u toch een “good practice” zien? Neem contact op met Jack Bil (06-40474840).

Het verhaal van Joris Molenaar is opgenomen door onze wegbewoner Maarten Bel.