Niet alles mag…

Onze straat is altijd in beweging: bewoners komen en gaan. Zo vertrokken Bristella en Ricardo Flores na 40 jaar hier op nummer 89 te hebben gewoond. Ooit door koningin Juliana zelf uitgenodigd om naar Nederland te komen toen de Chileense dictator Pinochet achter hen aanzat. Hun overburen, Ivan en Srdjana Zagacan van nummer 84 verkochten iets eerder hun huis en keerden na 25 jaar terug naar Montenegro.

De winkeltjes veranderen ook. Zo had je de supermarkt Zanderij op nummer 69, opgevolgd door de tropische winkel Rezayan. Na de moord boven hun winkel in 2018 van Adyan Koeiman, hield het echtpaar het voor gezien en vertrok ook. De volgende eigenaar maakte van de winkel een woning en bedacht zelf een raamconstructie. Dat dit ver van het originele ontwerp af staat, mag duidelijk zijn.

Nadat de BOM in 2020 hier melding van had gemaakt bij Bouw en Woningtoezicht werd het stil. Maar begin juli werd er ineens een nieuw raam in gezet dat helemaal aan de eisen voldeed. Het ziet er mooi uit en is gemaakt door timmerman Youssouf uit de Spaanse polder.

Niet alles mag dus. Als je de gevel gaat veranderen, vraag dan eerst een vergunning aan bij de gemeente.