Aan de nieuwe eigenaren van 105

Het kwam de BOM ter ore dat het pand op nummer 105 is aangekocht door Ipando BV / Dekker Investment, en dat deze investeerders de ruimte willen verhuren aan een woongroep (of studenten). Deze woongroep krijgt enige korting op de buur als zij het pand opknappen. De BOM is niet gecharmeerd van deze tactiek omdat wij zien dat te veel gezinswoningen worden verkamerd.

Gemeentelijk beleid steunt deze visie. De gemeente heeft beleid gemaakt waarin de Mathenesserweg door de gemeenteraad is aangewezen als nulquotumgebied. In nulquotumgebieden worden geen nieuwe vergunningen afgegeven.

Om deze reden heeft de BOM een brief aan Ipando BV / Dekker Investment gestuurd. Wij hopen van ganser harte dat deze investeerder van gedachten verandert en zelf het pand netjes naar de richtlijnen opknapt zodat er een gezin kan wonen. Dit zal de cohesie in de straat en wijk ten goede komen.