Nieuw soort glas!

In een origineel kozijn van onze huizen zit standaard enkelglas. Soms zie je aan de bollingen in het glas dat het om oud glas gaat, misschien nog wel van bij de bouw van het huis in de jaren twintig van de vorige eeuw. Leuk maar het isoleert niet echt! Een simpele vorm van verduurzamen die effectief is, is dit glas te vervangen door A++ of A+++. Op de Kijkdag vertelde de architect Joris Molenaar over een nieuw soort glas, (vacuumglas) wat nog beter isoleert dan A+++. Het wordt bovendien veel gebruikt in de renovatie van oude huizen en gebouwen omdat het niet dik is (6,3 mm is dunste variant) en dus geschikt is voor het plaatsen in bestaande kozijnen. Ik doe hier de link bij  https://bengglas.nl/. Bij mijn weten is het nog niet op de Mathenesserweg gebruikt. Mocht je toch een voorbeeld weten, laat het horen!

Wilt u ook de Nieuwsbrief Verduurzaming Mathenesserweg ontvangen? Stuur dan een mailtje naar de BOM.