Actie 0 quotum woongroepen

Aankomende zaterdag organiseert de BOM een symbolische actie tegen de overmatige verkamering die op dit moment plaats vindt. Net als in het verleden, komen er nu actieve bewoners in beweging om de overheid te laten weten dat we dit geen goede ontwikkeling vinden.

KOM OOK!

Zaterdag 3 december 2022
11 uur
Mathenesserweg 122

In 2019 hebben we als BOM al eens geprobeerd de opkomst van zogenaamde woongroepen op de agenda van het stadsbestuur te zetten door de deur van nummer 120 dicht te timmeren: het derde ‘woongroeppand’. Toen is erkend door de wethouder dat er geen woongroepen meer in de straat bij moesten komen. Maar met de aankoop van nummer 122 door de zelfde eigenaar als van nummer 120, zou dit toch het zesde woongroepppand in de straat worden. En voor nummer 105 zijn er ook woongroepplannen.

Lees hier de brief die BOM vorige week schreef aan de Gemeente Rotterdam, en de aanleiding voor de actie van deze week.
Lees hier het bericht over de eerste actie.
Lees hier het artikel over de motie die in de Gemeenteraad werd aangenomen.